Friss Hírek
 1. Két győzelem, két vereség az OMB-ben Sümegen
 2. Magyar Falu Program Falusi Civil Alap
 3. Fontos győzelmek az OMB-ben
 4. Kettős győzelem Lovasberényben
 5. OMB Sümegen

TÖRTÉNET, TEVÉKENYSÉGI KÖR

2006-ban kezdtük el a röplabda utánpótlás nevelést Dabronc község általános iskolájában leány és fiú szakágakban. Az első két évben a Veszprém megyei bajnokságokban versenyeztettük a sportolóinkat, 2008-tól azonban állandó résztvevői vagyunk a nemzeti bajnokságoknak utánpótlás korosztályokban. 2012-ben alapítottuk meg a Dabronc Marcal-völgye Egyesületet, amely kizárólag utánpótlás korú sportolókat foglalkoztat. 2017 augusztusában együttműködési megállapodást kötöttünk a Sümegi Röplabda Egyesülettel, amelynek értelmében egyesületünk átigazolta a Sümegi RE teljes utánpótlás bázisát. Célunk a férfi szakágban, hogy a legmagasabb színvonalú szakmai munkában részesüljenek a gyerekek az alsós előkészítő csoportoktól az U21 junior korosztályig. Ezt követően az NBI.-ben szereplő Sümegi RE biztosítja számukra a versenyzési lehetőséget. A leány szakágban az U15 gyermek korosztályig biztosítjuk a lányoknak a legmagasabb szintű versenyzési lehetőséget, ami után olyan NBI-es, vagy NBII-es felnőtt csapattal rendelkező egyesületekhez irányítjuk a legtehetségesebb gyermekeinket, amelyekben biztosított a tovább fejlődésük. Azoknak a sportolóinknak, akik nem rendelkeznek az élsporthoz szükséges adottságokkal, képességekkel, szeretnénk egyesületünkben lehetőséget nyújtani a hobbi szintű versenyzéshez. A Dabronc Marcal-völgye Egyesület és a Sümegi RE által nevelt játékosok közül jelenleg öten tagjai a férfi U17 válogatottnak (Iván Bence, Iván Gergő, Laczi Dominik, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán, Dunaferr SE), ketten az U15 válogatottnak (Matyiák Zsolt, Prapatics Ákos), illetve egy az U21 válogatottnak (Szabó Bence, Fino Kaposvár, felnőtt magyar bajnok).

2018/2019-ben 15 olyan játékos játszik a női és férfi NBI-es felnőtt bajnokságban, akiknek a Sümegi RE és a Dabronc Marcal-völgye Egyesület a nevelő egyesülete.

A Dabronc Marcal-völgye Egyesület és jogelődjének utánpótlásban elért eredményei:

 • 2008 Leány Országos Mini Kupa U11: VIII. hely
 • 2009 Fiú Országos Mini Kupa U11: I. hely
 • 2010 Fiú Országos Mini Kupa U12: I. hely
 • 2011 Fiú Országos Mini Kupa U11: II. hely
 • 2012 Fiú Országos Mini Kupa U13: V. hely
 • 2013 Fiú Országos Mini Kupa U13: II. hely
 • 2014 Fiú Országos Gyermek Bajnokság U15: VII. hely
 • 2015 Országos Gyermek Bajnokság U15: IV. hely
 • 2016 Leány Országos Mini Kupa U13: VIII. hely
 • 2018 Fiú Országos Serdülő Bajnokság U17: IV. hely
 • 2018 Fiú Országos Szupermini Kupa U11: III. hely
 • 2019 Fiú Országos Gyermek Bajnokság U15: III. hely

2018-ban jelentős változást jelentett a röplabda látványsportággá történő kiemelése. Ez a TAO rendszer segítségével jelentős forrás növekedés eredményeként növelni tudtuk a gyermekek versenyeztetésének, ellátásának mennyiségét és minőségét. Az 2018-2019-es bajnoki idényben 122 igazolt gyermekkel kezdtük meg a munkát és 2020-ra ez a létszám 225 főre nőtt. A növekedést a természetes lemorzsolódás (nem folytatja, elköltöznek, betegség) mellet értük el. Ez nem csak a kimondottan versenysportban résztvevőket jelenti, ha nem azokat is, akik kedvtelésből, testük és lelkük karbantartásának érdekében járnak rendszeresen sportolni, edzeni. Egyesületünknek továbbra is célja, hogy mindenkinek biztosítsunk lehetőséget edzésre és versenyzésre is. Ennek szellemében alakítottuk ki a versenyeztetési rendszerünket, melyben a versenyszerűen sportoló játékosok és a kedvtelésből sportolók is megtalálják a lehetőséget, tudásuk megmérettetésére. A szakmai munka minőségét jelzi, hogy 2017-ben a férfi U17-s Magyar válogatott kezdő hatosából, öt játékos a mi nevelésünk.

Az elmúlt időszakban kialakított edzés és versenyeztetési rendszer a TAO támogatása nélkül nem lenne működőképes. Az alábbi csapatainknak biztosítunk versenyzési lehetőséget az MRSZ versenyrendszerében:

Csapataink (20 csapat):

Leány: manó (2csapat), szuper mini (3csapat), mini (4csapat), gyermek (2csapat), ifjúsági

Fiú: manó, szupermini, mini (2csapat), gyermek, serdülő, ifjúsági, junior

Hat fő edző és három fő (adminisztráció, könyvelés és vezető) támogatásával és munkájával tudtuk ellátni feladatainkat. Csapataink részt vettek a nemzeti bajnokság korosztályos versenyein, felkészülési versenyeken és meghívásos tornákon. Természetesen saját szervezésben, rendezésben is több versenyt, tornát rendeztünk. Ezek közül kiemelkedik a 3 napos Simon Lajos Emlékverseny (meghívásos), amely a korosztályos tornák között, ma már az egyik legnívósabb és a gyermekek és edzők között az egyik legjobban preferált tornának számít. Az új verseny és bajnoki idény már elkezdődött. Jelenleg 225 igazolt gyermek sportolásának feltételeit szeretnénk megteremteni. Hosszú távra tervezünk és ennek feltételeit csak abban az esetben tudjuk megteremteni, amennyiben olyan támogatókat tudunk magunk mögött, akik átérzik az általunk végzett munka jelentőségét és lehetőségük van, azt támogatni. Úgy érezzük, hogy munkánk nem hiába való tevékenység, hiszen egészséges (testi és lelki) embereket tudunk nevelni és ennek eredménye már látszik kis közösségünkben (növekvő gyermek létszám).